Säkerhetskopiera din Mac

1. Köp en extern hårddisk som har minst dubbelt så stort lagringsutrymme som din interna hårddisk, så du får plats med framtida backups utan att behöva ta bort något under lång tid.
2. När du kopplar in din externa hårddisk i din Mac så kommer du få en dialogruta från det inbyggda programmet “TimeMachine” som frågar om du vill använda disken som en backup-disk. Om du inte skulle få upp dialogrutan så kan du gå in i “Systeminställningar”, sedan “Time Machine” och välja disken där. Det är dock viktigt att disken är formaterad på rätt sätt för din Mac. (Är du osäker, ring KågeData för hjälp). Är disken Windows/PC-formaterad måste den först formateras om.
3. Nu kommer den första säkerhetskopieringar att göras och det kan ta en ganska lång tid då all data kopieras första gången, men sedan går säkerhetskopieringarna snabbare då endast de ändrade filerna kopieras.
Om du behöver återställa en fil så är det bara att klicka på Time Machine-ikonen uppe i menyfältet och välja “Gå in i Time Machine” där du kan söka eller bläddra igenom säkerhetsuppdateringarna efter datumordning och återställa de filer eller mappar du vill.
Nackdelen med den här backupplösningen är att det bara skyddar dig om du skulle ta bort en fil eller mapp, men inte om du skulle utsättas för t.ex. stöld eller brand, då disken är kopplad direkt till din Mac.
För andra säkra backup-lösningar, ring mig så kan jag berätta mer!

Om tips...